BLOG!

Meninger, mod, piskeslag, lokkemad og god, gammeldags inspiration...

Kommunikation er en svær ting. Alle mener noget eller kender en, der gør! Folk er lige meget orakler og eksperter uanset om de er autodidakte eller har gået 35 år i træk på CBS eller endnu længere på en af de andre fine skoler i udlandet. Problemet er, at det ikke er til at se på virksomhedernes måde at fremstille sig selv på. Det vælter med fine ord som folk der bruger dem, ikke helt selv forstår. Og det synes jeg vi skal tale lidt om. Få hævet niveauet og skabt en mere begavet, kreativ og forståelig historiefortælling, der kan gøre en rigtig forskel! Jeg håber du har lyst til at læse med, dele og meget gerne give mig svar på tiltale, hvis du ikke skulle være enig i mine udgydelser!

BLOG!

© 2019 Franka Aps

Mobil: 27 28 39 49

Tidligere Blog-indlæg:

Tak fordi De handlede

i Irma!

 

Virksomheder bruger mange penge på at kende deres målgrupper, analysere behovs-tråde, købsmønstre, pengestrømme, prisgarantier og udvikler smarte algoritmer til mersalg. Tidens kommercielle kampplads er i tiden overladt til pris og leveringshastighed. Alt andet synes ligegyldigt. Spørgsmålet er så om det er pengene og anstrengelserne værd? Om det er klogt at bruge alle kræfter på et enkelt salg vundet på pris til en kunde, der måske aldrig kommer igen?

 

Jeg er mobilkunde hos Telia, da de i sin tid havde den skarpeste pris på en iPhone inklusive abonnement. Telia opfatter mig ikke som værende andet end et nummer i den endeløse række af kunder, der kommer og går. Når selskabet sætter priserne ned glemmer de belejligt at fortælle mig det, for jeg er jo sikkert væk igen lige om lidt. Hvilket i den grad ender med at blive en selvopfyldende profeti.

 

Min Tv-udbyder, YouSee, tror fuldt og fast på, at så længe antallet af kanaler i min Tv-pakke er højt, så er det fuldstændigt ligegyldigt for mig om de mange kanaler så faktisk sender det, jeg har lyst til at se. Næh, kære kunde, se nu på volumen, betal og luk skuffen. Måske jeg i stedet skulle slukke for mit Tv og spare de mange penge, jeg efterhånden faktisk ikke får ret meget for? Altså ud over volumen.

 

Selv vores fine politikere har tabt tråden. De kæmper nok for “sagen”, men den betyder intet i samme sekund der er mulighed for at score et billigt point eller støde dybt på en modstander. For politik idag er lige som Superliga fodbold. Hvis bare dit hold scorer og vinder, så pyt med alt andet, folk har alligevel glemt både årets placering og diverse blamager inden næste sæson, glemt de faktiske politiske forandringer eller mangel på samme.

 

Alting er blevet mere eller mindre ligegyldigt. Tesen er måske, at vi som forbrugere og borgere efterhånden er så bevidstløse af det mentale overload af ligegyldig information vi hver dag oversvømmes med, at vi ikke kan huske mere end et par dage tilbage og har tabt evnen til at se os selv og forstå, hvad der sker omkring os.

 

Men tænk, hvis det ikke er sandt?

 

Tænk, hvis dine kunder faktisk husker din virksomheds service, kvalitet og særkende. Tænk, hvis det er derfor hun kommer tilbage! Fordi du og din virksomhed gjorde en god figur, leverede mere end I lovede, holdt tid, pris og budget. Eller fordi kunderne faktisk ser og deler jeres moral, kvalitet eller bevidste holdning til noget, de kan spejle sig i.

 

Før i tiden blev det konteret som “Branding” på marketingbudgettet. Og besluttet i bestyrelsen eller på ledelsesgangen, at her vil vi gå forrest når det gælder økologi. Være de bedste. Levere til tiden med statsgaranti. Gøre en forskel for folkesundheden eller have fokus på børns kreative udvikling. Eller bare opføre os etisk og ordentligt. Pejlemærker, der var til at forstå for kunderne. At lego faktisk udvikler dit barns fantasi og skaberevne. At Mærsk Shipping oversatte rettidig omhu til leveringssikkerhed. eller at Irma ved at gå forrest fik fjernet PVC i øl- og sodavanskapsler herhjemme ligesom bly forsvandt fra alle kaffeposer.

 

Hvad koster det at vinde i ny kunde i kroner og ører? Er det mon en bedre forretning end at fastholde de kunder, du allerede har idag?

 

Følger du tidens strømninger og har (som alle de andre) markedets skarpeste pris, eller går du også med tanker om at få et mere solidt fodfæste hos flere af dine kunder? Eller, kogt ned til dagens vigtigste spørgsmål, vil du fortsætte med at konkurrere på markedet for evigt udsalg eller tror du på at en investering i din virksomheds historiefortælling vil kunne skabe en mere tryg og sund udvikling på den lidt længere bane for dig og din virksomhed?

 

//FrankaCreative